Sałata z grillowanymi warzywami jest treściwa, wystarczy jako cały obiad albo kolacja.
Sałata z grillowanymi warzywami – przepis
proporcje na 4 porcje
- 100 g sałaty mieszanej
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 cukinia
- 1 cebula czerwona
- 1 puszka białej fasoli
- 50 g fety
- oliwa
- ocet balsamiczny
- garść pomidorów koktajlowych
Paprykę i cebulę pokroić w plastry, cukinię w ukośne plastry. Grillować na patelni grillowej lub grillu elektrycznym, aż warzywa zmiękną i pojawią się ślady grillowania.
Fasolę odsączyć i opłukać.
Fetę pokroić w kostkę.
Pomidory koktajlowe pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od rozmiaru.
Wymieszać sałatę, grillowane warzywa, fasolę, fetę i pomidory, doprawić oliwą i octem balsamicznym.
W lodówce wytrzyma 1-2 dni.
Przepis pochodzi z książki Economy Gastronomy.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl