Kilka łatwo dostępnych składników, a jaka radość. Sałatka makaronowa z tuńczykiem to prosty sposób na obiad!
Sałatka makaronowa z tuńczykiem – przepis
proporcje na 6 porcji
- 100 g makaronu penne pełnoziarnistego
- 1 puszka fasolki szparagowej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 puszka tuńczyka w wodzie
- 1 mała cebula czerwona
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego low-fat
- 1 łyżka octu balsamicznego
Makaron ugotować al dente, wystudzić.
Majonez, jogurt i ocet wymieszać na jednolity sos.
Fasolkę odsączyć, opłukać.
Odsączyć tuńczyka.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z sosem.
Sałatka makaronowa z tuńczykiem doskonale nadaje się do zabrania ze sobą do pracy – spakuj porcję w pudełko na lunch i gotowe!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Oo widzę że nie tylko ja miałem dzisiaj ochotę na tuńczyka 🙂
W rzeczy samej 🙂