O tym, czym się różni cieciorka od ciecierzycy, będę musiała napisać osobno, ale na razie mam przepis na szybki posiłek. Na zimno, to fakt, ale sycący jak dobry obiad. Zdrowe białko, zdrowe tłuszcze – mniam! Sałatka z ciecierzycy i awokado to świetny pomysł na posiłek do pracy, jeśli nie możesz skorzystać z mikrofalówki.
Sałatka z ciecierzycy i awokado – przepis
proporcje na 2 porcje
- 1 awokado
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- garść liści bazylii
- sól
- pieprz
Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę, zalać sokiem z limonki, wymieszać.
Ciecierzycę opłukać, odsączyć, dodać do awokado.
Czosnek drobno posiekać, bazylię porwać na strzępki, dodać do cieciorki i awokado.
Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Sałatka z ciecierzycy i awokado nie wytrzyma więcej niż kilka godzin, ale jest pyszna. Spróbuj!
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl