Lubię sezon grillowy. Jeszcze zanim się zacznie, myślę o tym, co podam podczas tego czy innego spotkania. Dania z grilla mam opanowane, ale zanim przejdzie się do tego, zawsze warto podać przystawki. Dziś pomysł na przekąskę z awokado i kawiorem.
Wiosenna przekąska z awokado i kawiorem – przepis
proporcje na 6 porcji
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jajka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon ziarnistej
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka kawioru z łososia lub innego kawioru, który lubisz
Jajka ugotować na twardo (polecam ten łatwy sposób). Wystudzić. Posiekać w kostkę.
Awokado przekroić na pół, miąższ wyjąć, dodać do jajek, ugnieść.
Posiekać rzodkiewki w kostkę, dodać do awokado i jajek.
Doprawić majonezem, sokiem z cytryny, musztardą. Dobrze wymieszać.
Nakładać do awokado, do liści sałaty lub cykorii albo do niedużych miseczek. Każdą porcję ozdobić odrobiną kawioru z łososia.
Podawać na zimno.
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] lubię bardzo. Można je jeść na wiele sposobów – jako guacamole, jako element eleganckiej przystawki, wreszcie jak w tym przepisie, jako bazę całego dania. Sałatka z awokado nasyci, nie pozwoli Ci […]
[…] Wiosenna przekąska z awokado i kawiorem […]
[…] Wiosenna przekąska z awokado i kawiorem […]
[…] je rozłożyli na półkach, szanuję producentów – bo dzięki nim mogę na kolację zjeść awokado z krewetkami, a nie chleb z […]