Gotowanie zajmuje czas, ale zawsze można zrobić czegoś trochę więcej – tak, żeby było na następny dzień do zabrania ze sobą.
Dziś danie oparte o to, co pokazywałam ostatnio: pieczone polędwiczki i słodko – kwaśne ogórki. To nie tylko pomysł na danie do pracy, ale też na rozmnożenie obiadu, jeśli niespodziewanie mamy kogoś nakarmić.
Schłodzone mięso należy pokroić w nieduże kawałki, wymieszać z ogórkami.
Ugotować ryż brązowy, schłodzić, domieszać do mięsa i ogórków.
Jeśli ogórków było mało, można dodać pokrojoną pieczoną paprykę marynowaną.
Jeśli całość jest mdła, dodać łyżkę octu ryżowego, trochę pieprzu, ewentualnie ostrego sosu.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
bardzo często zabieram do szkoły resztkę obbiadowej/kolacyjnej sałatki 🙂