Na ciepło albo na zimno, jak wolisz. Makaron z brokułami to dobre danie do pracy, bo nie musisz czekać w kolejce do kuchenki mikrofalowej.
Makaron z brokułami – przepis
proporcje na 4 porcje
- 1 brokuł, pocięty w różyczki
- 200 g makaronu (kolanka, rurki, świderki)
- 100 g sera feta
- garść czarnych oliwek
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu z czerwonego wina
- pieprz
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć różyczki brokuła, smaż do zrumienienia (jakieś 7-10 minut).
Pokrusz ser feta, pokrój w plasterki oliwki.
Zmieszaj resztę oliwy, ocet winny i pieprz.
Wrzuć do miski makaron, różyczki brokuła, set i oliwki, zalej sosem, dobrze wymieszaj.
Makaron z brokułami najlepszy jest po jakiejś godzinie, kiedy smaki się połączą.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Makaron z brokułami […]