Banalny kuskus z kurczakiem dzięki przyprawom bardzo zyskuje na smaku. To proste, niekłopotliwe danie do pracy, którego skład możesz modyfikować godnie z potrzebami.
Kuskus z kurczakiem i warzywami – składniki
proporcje na 2 porcje
- 3 łyżki kaszy kuskus
- 200g filetu z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1/2 papryki zielonej
- garść czarnych oliwek
- oliwa
- sok z cytryny
- pieprz
- sól
Kuskus z kurczakiem i warzywami – przepis
Filet natrzeć solą i pieprzem, zgrillować na patelni. Odstawić do wystygnięcia.
Kuskus zalać wrzątkiem w proporcji 1:1,5, przykryć, odstawić na 10 minut. Po tym czasie odkryć, wymieszać.
Paprykę pokroić w kostkę, oliwki – w plasterki.
Dodać warzywa do kuskusu.
Filet pokroić w kostkę, dodać do kuskusu.
Dodać oliwę i sok z cytryny. Jeśli jest taka potrzeba, doprawić solą i pieprzem.
Doskonałe danie na obiad poza domem – nie trzeba go podgrzewać.
Na zdjęciu: lunchbox Black & Blum.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Kuskus jest śżwietny, w sam raz dla faceta, ciężko go przypalić:)
Znam wielu b. dobrze gotujących facetów, ale fakt, kuskus BARDZO ciężko przypalić 🙂