Pieczony filet z kurczaka występował w moich sałatach do pracy i innych zestawach już wiele razy, ale staram się raz na jakiś czas wprowadzić sobie jakieś urozmaicenie. Sałata z kurczakiem i winogronami jest lekka, ale ma zdecydowany smak dzięki dodatkowi musztardy Dijon.
Sałata z kurczakiem i winogronami
proporcja na 2 porcje
- 100 g sałaty (mieszanej, rukoli – takiej, jaką lubisz)
- 100 g
- 300 g filetu z kurczaka, zgrillowanego
- 3 łyżki oliwy oliwa
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 2 łyżki soku z cytryny
Zgrillować filet.
Filet pokroić w kostkę, winogrona na pół, wrzucić do sałaty. W miseczce wymieszać musztardę, oliwę i sok z cytryny. Polać sałatę, wymieszać.
Uwaga – jeśli to jest Twoje danie do pracy, sos weź osobno, zmieszaj tuż przed podaniem, bo sałata zwiędnie.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl