Nie trzeba jej grillować, nie musi być składnikiem ratatouille.
Cukinia z koprem i parmezanem
2 cukinie
1 pomidor
1 łyżka parmezanu
1/2 pęczka kopru
1 łyżka płatków papryki (np. Kamis)
oliwa
sól, pieprz
[Listonic]
Koper posiekać. Pomidora pokroić w ósemki.
Zagotować spory garnek wody.
Cukinię pokroić w cienkie plastry wzdłuż (ja posłużyłam się krajalnicą Kyocera) i wrzucić do gotującej wody. Gotować minutę, odcedzić. Kiedy w cukinii nie ma już wody z gotowania, wymieszać w misce z koprem, papryką, parmezanem i oliwą, doprawić do smaku. Rozłożyć na 2 talerzach, dodać pomidora.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl