Nie trzeba jej grillować, nie musi być składnikiem ratatouille.

Cukinia z koprem i parmezanem
2 cukinie
1 pomidor
1 łyżka parmezanu
1/2 pęczka kopru
1 łyżka płatków papryki (np. Kamis)
oliwa
sól, pieprz

[Listonic]

Koper posiekać. Pomidora pokroić w ósemki.

Zagotować spory garnek wody.

Cukinię pokroić w cienkie plastry wzdłuż (ja posłużyłam się krajalnicą Kyocera) i wrzucić do gotującej wody. Gotować minutę, odcedzić. Kiedy w cukinii nie ma już wody z gotowania, wymieszać w misce z koprem, papryką, parmezanem i oliwą, doprawić do smaku. Rozłożyć na 2 talerzach, dodać pomidora.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/