Tak samo, jak w przypadku przepisu na jajka faszerowane po hindusku, nie udaję nawet, że to jest rzeczywisty przepis kuchni hinduskiej. To moja wariacja na temat. Takie, a nie inne dodatki kojarzą się z określonym miejscem na Ziemi. Smacznego!
Jajka faszerowane po hindusku – przepis
Uwaga – podaję proporcje na 1 jajko. Przemnóż składniki przez liczbę jajek, które chcesz podać.
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka oliwy
- gruba sól i płatki papryki do ozdoby
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przepołowić. Ostrożnie wyjąć żółtka do miseczki, ugnieść je z oliwą, papryką i kurkumą.
Masę nakładać do jajek, ozdabiać solą i płatkami papryki.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl