Tak samo, jak w przypadku przepisu na jajka faszerowane po hindusku, nie udaję nawet, że to jest rzeczywisty przepis kuchni hinduskiej. To moja wariacja na temat. Takie, a nie inne dodatki kojarzą się z określonym miejscem na Ziemi. Smacznego!

 Jajka faszerowane po hindusku – przepis

Uwaga – podaję proporcje na 1 jajko. Przemnóż składniki przez liczbę jajek, które chcesz podać.
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka oliwy
  • gruba sól i płatki papryki do ozdoby

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przepołowić. Ostrożnie wyjąć żółtka do miseczki, ugnieść je z oliwą, papryką i kurkumą.

Masę nakładać do jajek, ozdabiać solą i płatkami papryki.

Related posts