Co jeść na obiad? Menu #3
Czy ta pogoda za oknem się utrzyma? Jeśli tak, to można przyjąć, że mamy już lato. Trzeba korzystać – warzywa i owoce są coraz ładniejsze i coraz smaczniejsze, nawet jeśli nie zawsze bardzo tanie (ale to skutki długiej zimy). W moim poradniku “co jeść na…
Szparagi z domowym majonezem z awokado
Zielone z zielonym, czyli prawie jak zagadka z czasów dzieciństwa. Szparagi są w sezonie, kuszą z każdego straganu z warzywami, dlaczego więc nie skorzystać? W wersji, którą proponuję, szparagi z domowym majonezem z awokado to efektowna przystawka, która skusi niejednego niedowiarka.
Co jeść na obiad? Menu #2
Przed nami kolejny tydzień. Nie zapowiada się, że będzie upalnie, poza tym, ciepły obiad zwykle warto mieć pod ręką, nawet w cieplejsze dni. Planowanie posiłków bardzo upraszcza życie i bardzo Ci je polecam. Jeśli szukasz inspiracji, co jeść na obiad w nadchodzącym tygodniu, poniżej znajdziesz…
Maska Skinfood Rice Mask wash-off – mój test
Koreańskie kosmetyki to nie nowość – niejedna blogerka pisała już o nich dwa-trzy lata temu, ale dopiero niedawno pojawiły się w Polsce w dużych sieciach perfumeryjnych. Od czasu, kiedy zamawiałam z USA całe pudła kosmetyków przez eBay, wiele się zmieniło, przede wszystkim w moim podejściu….
Łosoś z ogórkiem
Najprostsza, najszybsza przekąska, jedno z najlepszych dań do podania latem, kiedy nie chce się gotować. Smaczny, ładny, efektowny. Łosoś z ogórkiem może być tak prosty albo tak wyrafinowany, jak chcesz!
Sałatka jarzynowa łączy ludzi
Sałatkę jarzynową robię dwa razy do roku – na Boże Narodzenie i na Wielkanoc. Normalnie jej nie jadamy – jej przygotowanie zajmuje dużo czasu, no i nie jest to danie szczególnie zdrowe. A ponieważ z moją przyjaciółką Daną wysyłamy sobie prawie codziennie zdjęcia jedzenia, które…
Co jeść na obiad? Menu #1
Stworzenie sensownego menu na cały tydzień to niemałe wyzwanie i wiem to dobrze. Od dłuższego czasu działam w ten sposób, że w weekend planuję, co będziemy jeść na obiad (śniadania i kolacje też uwzględniam, ale tu jest mniej wariantów), na tej podstawie robię listę zakupów,…
Clinique City Block Purifying Charcoal Mask & Scrub – mój test
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną. Niestety, to dotyczy też zabiegów pielęgnacyjnych. Na myśl o tym, że mam zamknąć się na godzinę w łazience i nawilżać, odżywiać, ścierać i wcierać, robi mi się słabo. Nie, żebym miała niewygodną łazienkę – jest duża, można leżeć w…
Kurczak teriyaki z wolnowaru
Szeroko pojęta kuchnia orientalna zaczyna się w Polsce od kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, a kończy na zupie laksa, gotowanej z wirtuozerią przez mojego kumpla Marcina (do sprawdzenia w każdy weekend na Nocnym Markecie – szukajcie Asian Food Foundation). Nie mam ambicji odtwarzania autentycznych dań malezyjskich…
Jak gotowałam żurek w Kanadzie
Jesienią zeszłego roku pojechaliśmy z Markiem do Kanady. Po pierwsze dlatego, że mam tam rodzinę, a po drugie – postanowiliśmy zwiedzić kawałek kraju, skoro już lecimy tyle kilometrów w jedną stronę. O tym, jak wyglądała nasza trasa z Calgary do Vancouver, pisałam w blogu, można…

Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl