Czyli „w moim domu nic się nie marnuje”. Pasztet resztkowy powstaje niejako przy okazji, a smakuje wyśmienicie.

Pasztet resztkowy

  • ugotowane mięso z bulionu
  • warzywa z bulionu
  • słoik czerwonego pesto (150-200g)
  • 1 jajko

Po ugotowaniu bulionu mięso i warzywa ostudzić, zmiksować (mnie do tego celu wystarczył ręczny blender, wszystko jest bardzo miękkie).

W międzyczasie, rozgrzać piekarnik do 200C.

Wymieszać powstałą masę z pesto i jajkiem. Przełożyć do aluminiowej formy.

Piec około godziny, aż będzie zrumienione na wierzchu.

W wersji leniwej – pomiń jajko i pieczenie. Wszystko jest przetworzone termicznie, więc nie będzie problemu. Zamiast pasztetu, masz pastę do smarowania pieczywa.



a. Nike_2327022015_750x200_voucher