Halloween za pasem. Pewnie w niejednym domu odbędzie się przyjęcie – może nie całkiem bal maskowy, ale dynie, pajęczyny i temu podobne elementy na pewno się pojawią. Ja też coś planuję – ale nie zamierzam zrobić wszystkiego na pomarańczowo, fioletowo i czarno. Natomiast wiem, jak zrobić szybką przekąskę na Halloween – faszerowane jajka zajmą może 20 minut, już z posprzątaniem, a na pewno zachwycą gości!
Szybka przekąska na Halloween: faszerowane jajka
- 6 jajek
- szczypior (szeroki!)
- sos sriracha
- majonez
- czarne oliwki
Jajka ugotować na twardo. Jeśli chcesz wiedzieć, jak łatwo ugotować jajka na twardo, kliknij tu.
Ostudzić, przepołowić, wyjąć żółtka.
Do żółtek dodać majonez i sos sriracha, zmiksować na gładko.
Przełożyć masę do torebki plastikowej, odciąć koniuszek, napełniać jajka.
Widelcem przesunąć po masie – tak, żeby pojawiły się paski jak na zdjęciu.
Szczypior pociąć w kawałki ok. 1,5 cm długości, powtykać w masę.
Z oliwek zrobić pająki – przecięta na pół oliwka to tułów, pół oliwki pociętej w cienkie paseczki to nóżki.
Udanej zabawy!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Szybka przekąska na Halloween: faszerowane jajka […]
[…] nietoperze Ryżowe dynie Oczy z galaretki Robaczywe szklanki Pianki Frankenstein Jajko czy dynia? Paluchy czarownicy Serowe nietoperki Niepozorne ciasteczka Mroczne babeczki Bezowe […]