Jeden z najprostszych przepisów. Nie trzeba wiele talentu, żeby to danie stworzyć – a jest naprawdę smaczne. Tuszki królika są dostępne w wielu sklepach, nie wymagają większej obróbki. Spróbuj!
Królik pieczony w musztardzie – przepis
- mięso z królika (pokrojony królik kupowany w całości lub tacka, zawierająca ok 1/2 królika)
- musztarda Dijon
- pomidory
- bazylia
- oliwa
- sól
- pieprz
Rozgrzać piekarnik do 225C.
Kawałki królika posmarować po obu stronach musztardą.
Naczynie do zapiekania skropić oliwą i ułożyć pomidory na spodzie i dookoła, wzdłuż krawędzi. Ułożyć na tym królika. Posypać solą, pieprzem i posiekaną bazylią.
Przepis pochodzi z książki Wykwintna kuchnia dla każdego. 1000 przepisów pod redakcją Sylvie Girard.
Related posts
5 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Królik wyjęty z zamrażarki. Szukałam prostego przepisu na charakternego królika. I jest! Dziękuję 🙂
Cieszę się, że pomogłam, mam nadzieję, że smakowało 🙂 Pozdrawiam!
Królika jadałem, ale jeszcze nie przyrządzałem. Na pewno się skuszę.
[…] Królik pieczony w musztardzie […]
Fajnie to wygląda, mam nadzieję że smakuje tak samo :))