Mój przepis na kurczaka Buffalo z wolnowaru jest świetny, ale półtora kilograma kurczaka to sporo. Jak się nie znudzić, jedząc ciągle to samo? Mam dwa sposoby. Pierwszy to zamrożenie części jedzenia – to, na co nie możesz patrzeć dziś, będzie królewskim posiłkiem za kilka tygodni. Drugi sposób to żonglowanie dodatkami i sposobami podania. Tak powstał makaron z kurczakiem w pikantnym sosie.
Makaron z kurczakiem w pikantnym sosie – składniki
proporcje na 2 porcje
- 120 g makaronu pełnoziarnistego (lub innego, który lubisz)
- 250 g kurczaka z wolnowaru
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- spray do smażenia
- duża garść świeżej bazylii
Makaron z kurczakiem w pikantnym sosie – przepis
Makaron ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W tym czasie sprayem spryskać patelnię, posiekać i poddusić cebulę. Dodać kurczaka i sos pomidorowy, wymieszać, poddusić kilka minut. Doprawić w razie potrzeby.
Podawać na ciepło, posypane posiekaną bazylią.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Taki a makaron z kurczakiem jest pycha, często robię z włoskim makaronem arrgighi , posypuje parmezanem i natka pietruszki.
Pietruszka też świetnie pasuje!