Jajka to taki wdzięczny składnik. Można z nich zrobić dania śniadaniowe, obiadowe, dodać do sałaty na kolację, a nawet zrobić pyszną pastę z jaj, która sprawdzi się zarówno na śniadaniu, jak i podczas przyjęcia.
Meksykańska pasta z jaj – przepis
proporcje na 2 porcje śniadaniowe lub 4-6 jako przystawka
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- szczypiorek
- sól
Jajka ugotować na twardo, posiekać w kostkę.
Dodać majonez, sok z limonki i sos tabasco. Doprawić solą.
Posiekać szczypiorek, posypać nim pastę.
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] – gotowane jajka można jeść na wiele sposobów, nie wszystkie są wielkanocne. Mój pomysł to pasta z jajek – zmienisz sposób podania i przy okazji zużyjesz trochę majonezu, którego na pewno masz w […]
[…] Meksykańska pasta z jaj […]
[…] Meksykańska pasta z jaj […]