Nieszczęsne pieczarki, topione w sosie, duszone na amen w cebuli i traktowane jako nadzienie udoskonalonego dewolaja. Jest i na nie sposób – szpinak z pieczarkami. Taki zestaw to doskonały dodatek do mięsa, sałata do podania podczas przyjęcia. Gwarantuję, spodoba się!
Szpinak z pieczarkami – przepis
proporcje na 2 duże porcje lub 4-6 jako przystawka
- 250 g pieczarek
- 100 g świeżego szpinaku
- czubata łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Szpinak umyć, wysuszyć, wrzucić do miski.
Szczypiorek zalać octem i dwoma łyżkami oliwy.
Pieczarki pokroić w plastry.
Wylać na patelnię łyżkę oliwy, rozgrzać i wrzucić pieczarki. Dusić do zrumienienia.
Wrzucić do szpinaku, dolać winegret szczypiorkowy, doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl