Dziś sałatka z pieczoną papryką i fetą oraz premiera nowego pudełka.
Sałatka z pieczoną papryką i fetą – przepis
proporcje na 2 porcje
- 2 pomidory
- 50 g sera feta
- kilka kawałków pieczonej papryki (może być marynowana pieczona papryka)
- 2 łyżki czarnych oliwek
- garść liści mięty
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z czerwonego wina
- pieprz
Pokroić w kostkę pomidory i ser feta, paprykę w wąskie paski, porwać miętę na kawałki.
Zmieszać osobno sos – dodać przed podaniem.
Pudełko, co widać na zdjęciach, ma kolosalną zaletę – osobny pojemnik na sos, co sprawia, że sałatka nie przegryza się pół dnia i smakuje świeżo. Tego rodzaju pudełka można było jakiś czas temu kupić w sieci Biedronka (pisała też o tym autorka bloga Bento po polsku), oferuje je też firma Betterware – o ile się orientuję, to jakiś MLM, ale tutaj podana jest cena, można też zamówić.
W zestawie jest także widelec, więc nie trzeba już liczyć na wyposażenie firmowej kuchni.
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Super pudeleczko, a salatka na lunch to fantastyczne rozwiazanie i zdrowa alternatywa dla kanapek 🙂
och, dziękuję bardzo za odwołanie do mojego bloga. Jak się sprawdziło pudełko u Ciebie. U mnie trochę przeciekał ten mały pojemnik na sos.
Pozdrawiam
Monika
http://www.bentopopolsku.blogspot.com
Monika, nie jest hermetyczny, ale jeśli go trzymać pionowo i tylko wstrząsnąć przed wlaniem zawartości do pudełka, to powinno być OK. No i oczywiście wszystko (zwyczajem mojej mamy) powinno być zabezpieczone jedną i drugą torebką i jeszcze ręcznikiem papierowym 😉