Gulasz warzywny według mojego przepisu to dobry sposób na „przemycenie” większej ilości warzyw.
Gulasz warzywny – składniki
proporcje na 2 porcje
- 200 g filetu z kurczaka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 5 łyżek czosnkowego dipu z bakłażana
- 1 puszka przecieru pomidorowego
- 100 g kaszy gryczanej
- oliwa
- sól
- pieprz
Gulasz warzywny – przepis
Kurczaka pokroić w kawałki na jeden kęs, paprykę podobnie.
W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka, obsmażyć, dodać paprykę, dusić 3-5 minut, dodać dip bakłażanowy i przecier, dusić 10 minut. Doprawić wedle potrzeby.
W tym czasie ugotować kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Kaszę rozłożyć na talerzu, na niej ułożyć gulasz (jeśli będzie bardzo gęsty, można go rozrzedzić wodą, w garnku oczywiście).
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl