Gulasz warzywny według mojego przepisu to dobry sposób na „przemycenie” większej ilości warzyw.

Gulasz warzywny – składniki

proporcje na 2 porcje

  • 200 g filetu z kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 5 łyżek czosnkowego dipu z bakłażana
  • 1 puszka przecieru pomidorowego
  • 100 g kaszy gryczanej
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

gulasz warzywny

Gulasz warzywny – przepis

Kurczaka pokroić w kawałki na jeden kęs, paprykę podobnie.

W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka, obsmażyć, dodać paprykę, dusić 3-5 minut, dodać dip bakłażanowy i przecier, dusić 10 minut. Doprawić wedle potrzeby.

W tym czasie ugotować kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kaszę rozłożyć na talerzu, na niej ułożyć gulasz (jeśli będzie bardzo gęsty, można go rozrzedzić wodą, w garnku oczywiście).