Lubię ostre przyprawy, chociaż nie lubię, kiedy jedyne co czuję, to pieczenie w ustach po zjedzeniu czegoś z papryką czy
Pikantne burgery – składniki
proporcje na 12 mini-burgerów
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 średnia cebula
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 papryki chipotle (np. La Costena, do kupienia w supermarketach)
- 1 łyżka sosu z papryki chipotle (np. Mad Dog Smoked Hot, do kupienia w supermarketach)
- 2 łyżki oliwy
Pikantne burgery – przepis
Cebulę zetrzeć na tarce.
Paprykę chipotle posiekać – resztę można przełożyć do niedużego pojemnika, w lodówce wytrzyma dłuższy czas.
Dodać cebulę i paprykę do mięsa, doprawić solą, pieprzem i sosem, dobrze wymieszać.
Na patelni grillowej rozgrzać oliwę. Formować małe burgery i smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony.
Podawać na ciepło, z guacamole.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] https://jestpieknie.pl/pikantne-burgery/ […]
[…] Pikantne burgery: […]