Kolorowa sałatka ziemniaczana jest pyszna, ładnie wygląda, jest dobra na ciepło, na zimno, do dań z grilla – czyli w sam raz na teraz.
Spis treści
Kolorowa sałatka ziemniaczana – składniki
proporcje na 4 porcje
- 2 słodkie ziemniaki
- 2 łyżki jogurtu greckiego low-fat
- 1 papryka czerwona
- szczypiorek
- bazylia
- łyżeczka octu z czerwonego wina
- sól
- pieprz
Kolorowa sałatka ziemniaczana – przepis
Ziemniaki pokroić w kostkę na jeden kęs, wrzucić do garnka z wodą, zagotować, gotować ok. 10 minut, do miękkości. Odcedzić.
Paprykę też pokroić w kostkę.
Bazylię i szczypiorek posiekać, zmieszać z jogurtem, octem, doprawić.
W misce zmieszać wszystko razem.
Kolorowa sałatka ziemniaczana – uwagi
Można podawać na ciepło (tj. kiedy ziemniaki są ciepłe) albo na zimno.
Przepis pochodzi z książki The South Beach Diet Taste of Summer Cookbook.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Kolejny świetny przepis. Robisz takie zdjęcia, że chce się iść do kuchni i przyrządzać potrawy. <3
Dziękuję! <3