Obłędnie smaczne danie. Wiem, że krewetki nie są tanie, ale raz na jakiś czas – warto je przyrządzić. Krewetki z fasolką szparagową to wymarzone danie na wiosnę i lato!
Krewetki z fasolką szparagową: składniki
proporcje na 2 porcje
- 300g krewetek
- 300g fasolki szparagowej
- szczypta płatków papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Krewetki z fasolką szparagową: przepis
Rozgrzać piekarnik do 200C.
Fasolkę umyć, obciąć końcówki, pokroić na kawałki na jeden kęs. Wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i płatkami papryki. Wrzucić do brytfanny, piec około 15 minut, aż fasolka zrobi się miękka i pomarszczona.
W międzyczasie zająć się krewetkami: moje były podgotowane (różowe), ale z pancerzami, więc trzeba było się ich pozbyć. Już obrane krewetki wymieszałam z oliwą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Po 15 minutach, dorzucić krewetki do brytfanny, piec około 5 minut. Podawać na ciepło.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] też. Jeśli więc masz na nie ochotę, to je kup – zamiast gotowej pizzy, przygotuj na kolację fasolkę szparagową z krewetkami. A jeśli Ci zostanie, spakuj danie w pudełko – będzie jak znalazł na obiad w pracy […]
[…] Krewetki z fasolką […]