Kto powiedział, że nie można jeść pizzy na śniadanie? Śniadaniowa pizza meksykańska powstaje w mniej niż 20 minut, jest pełnym, zbilansowanym posiłkiem. Smacznego!
Śniadaniowa pizza meksykańska – składniki
proporcje na 2 porcje
- 2 tortille pełnoziarniste
- 4 łyżki salsy (jeśli nie masz domowej, kup w sklepie taką, która ma dobry, krótki skład)
- kilka plasterków papryczki jalapeno
- 2 plasterki sera żółtego, pokrojonego w paski
- 2 jajka (moje miały podwójne żółtka, jak widać na obrazku)
Śniadaniowa pizza meksykańska – przepis
Rozgrzać piekarnik do 200C. Lekko spryskać blachę do pieczenia sprayem do pieczenia, położyć na niej tortillę, rozsmarować połowę salsy, rozrzucić jalapeno.
Wstawić do piekarnika na 5 minut.
Wyjąć, wybić na tortillę jajko, rozłożyć paski sera, wstawić do piekarnika na 10 minut.
Podawać na ciepło – śniadaniowa pizza meksykańska nie nadaje się do przechowywania.
Related posts
8 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Pizza w takim lekkim wydaniu to strzał w dziesiątkę! 🙂
gdzie mozna kupis tortille pelnoziarniste?
Doctor – dziękuję 🙂
SouthBeach’anka – w Kuchniach Świata w warszawskiej Arkadii, ale myślę, że można też zamówić przez Internet (nie mają na stronie, ale pewnie da się to jakoś obejść). To są tortille PocoLoco.
ale pomysł… że też ja na to nie wpadłam:)
Jedynka – nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jutro spróbować 🙂
wow, nikt nie powiedział!!! ja jestem za!
Pozdrawiam
Monika
http://www.bentopopolsku.blogspot.com
Monika, polecam 🙂
[…] podobał Ci się ten przepis, polecam Ci też inne moje przepisy na pizzę: kurczak jak pizza, śniadaniowa pizza meksykańska oraz mój sprawdzony klasyk: błyskawiczna pizza na razowym […]