Wrap z fasolą i tuńczykiem to coś, co można bez trudu przygotować z dostępnych w domu składników. Pełnoziarnista tortilla jest dostępna w wielu sklepach, możesz też posłużyć się chlebem pita (cienkim, rozdzielonym na 2 warstwy) albo dużymi liśćmi sałaty czy szpinaku.
Wrap z fasolą i tuńczykiem: składniki
proporcje na 2 porcje
- 2 tortille pełnoziarniste
- mała puszka tuńczyka w sosie własnym (80 g)
- puszka czerwonej fasoli
- ogórek
- garść rukoli
- łyżka musztardy Dijon
Wrap z fasolą i tuńczykiem: składniki
Tuńczyka i fasolę odsączyć. Wymieszać ze sobą, dodać musztardę.
Ogórek pokroić w plastry (najlepiej wzdłuż).
Rozłożyć na tortilli plastry ogórka, na tym połowę pasty rybno-fasolowej, na tym połowę rukoli. Zawinąć i jeść.
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
cudownie się prezentuje… :))
takie tortille kupie normlanie w sklepie?
Patrycja – ja swoje kupuję zawsze w Kuchnie Świata w warszawskiej Arkadii. To tortille pełnoziarniste Poco Loco. W wielu sklepach są tylko wieloziarniste, a to nie to samo, ale podejrzewam, że można się dowiedzieć od dystrybutora, gdzie jeszcze pojawiają się pełnoziarniste.