Wrap z fasolą i tuńczykiem to coś, co można bez trudu przygotować z dostępnych w domu składników. Pełnoziarnista tortilla jest dostępna w wielu sklepach, możesz też posłużyć się chlebem pita (cienkim, rozdzielonym na 2 warstwy) albo dużymi liśćmi sałaty czy szpinaku.

Wrap z fasolą i tuńczykiem: składniki

proporcje na 2 porcje

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym (80 g)
  • puszka czerwonej fasoli
  • ogórek
  • garść rukoli
  • łyżka musztardy Dijon

Wrap z fasolą i tuńczykiem: składniki

Tuńczyka i fasolę odsączyć. Wymieszać ze sobą, dodać musztardę.

Ogórek pokroić w plastry (najlepiej wzdłuż).

Rozłożyć na tortilli plastry ogórka, na tym połowę pasty rybno-fasolowej, na tym połowę rukoli. Zawinąć i jeść.