Wystarczy tyle czasu, ile potrzebne jest do ugotowania makaronu, żeby podać obiad. Nie ma wymówek – a poza tym, pomidory są już naprawdę smaczne o tej porze.
proporcje na 2 porcje
- 300g pomidorów (najlepiej koktajlowych)
- 60g makaronu (z mąki durum, z mąki z pełnego przemiału, orkiszowego – jaki lubisz)
- 60g fety
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej pietruszki (naciowej)
- 2 łyżki dobrej oliwy
- łyżka octu jabłkowego
- pieprz
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
W tym czasie pokroić pomidory w kawałki na jeden kęs (koktajlowe na połówki lub ćwiartki, w zależności od rozmiarów).
Pokroić w kostkę fetę.
Posiekać zioła.
Powyższe składniki (poza gotującym się makaronem) wrzucić do miski, dodać oliwę i ocet, wymieszać, doprawić pieprzem.
Kiedy makaron się ugotuje, lekko go przestudzić, po czym nałożyć na niego pomidory z fetą i ziołami.
Przepis znalazłam w blogu Kalyn’s Kitchen, wprowadziłam pewne zmiany.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl