Bardzo lubię zimę, ale jakoś tak wychodzi, że im większe za oknem zaspy, tym bardziej mam ochotę na zieleninę. Samą sałatą się nie nasycę, więc wprowadzam zieleninę do innych dań. Zielony kuskus z fasolą jest prosty, szybki, nie wymaga gotowania, ale można go podgrzać w mikrofalówce.

Zielony kuskus z fasolą – przepis

proporcje na 2 porcje

  • 1 puszka białej fasoli
  • 4 łyżki kuskusu
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • garść świeżej bazylii (tyle, ile pietruszki)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 filety anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Kuskus przygotować według opisu na opakowaniu.

Fasolę odsączyć, opłukać.

Zmiksować składniki od pietruszki do oliwy włącznie, doprawić solą i pieprzem.

Zmieszać kuskus z fasolą, dodać sos, dobrze wymieszać. Doprawić według potrzeby.

Przepis znalazłam w Eating Well.

Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
YouTube6k
Instagram5k