Zamiast masła – pasta z awokado! Będzie lżej i na pewno inaczej. Dodatkowy plus? Nie trzeba jej wystawiać z lodówki na 30 minut przed podaniem – jest idealna do smarowania pieczywa.
Pasta z awokado – przepis
- 1 awokado
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sok z cytryny
- pieprz
- koperek
Awokado pokroić w kawałki, zmiksować blenderem z pozostałymi składnikami.
Uwaga – pasta z awokado sama z siebie nie jest oszałamiająca. Ale jeśli nią posmarować pieczywo, liść sałaty, plaster wędliny, nabiera smaku i sensu.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Pasta z awokado […]